Tein viikko sitten ystäväni polttareille tämän makean piirakan. Idean sain syötyäni tämäntyyppistä raparperipiirakkaa miehen tädin tekemänä ja yritin sitten vääntää jotain sen suuntaista mustikoista. Ja itseasiassa laitoin sekaan hieman mansikkaakin, koska mustikoita minulla ei ollut 5 dl. Kuvakin tuli napsaistua siinä vaiheessa, kun oltiin jo käyty piirakan kimppuun. Hauskoja sokeripisaroita muodostui marengin päälle yön aikana, kun leivoin sen syömistä edeltävänä iltana.
Mustikkamarenkiunelma
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 dl mustikoita
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Marenki:
3 valkuaista
reilu ½ dl sokeria
1. Nypi pohjan aineet taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
2. Taputtele taikina pyöreän piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 10 minuuttia 175 asteessa.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle, paista uunissa n. 20 minuuttia.
4. Vatkaa valkuaiset ja lisää kolmessa erässä sokeri. Marenki on valmista, kun vaahto on niin tiukkaa, että se ei tipahda kulhosta, kun sen kääntää ylösalaisin.
5. Ota piirakka uunista, levitä tai pursota marenki piirakan päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
Kommentit