Meetvurstipiirakka (pellillinen)
Pohja:
300 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
vähän suolaa
Täyte:
300 g pilkottua meetvurstia
1 punainen paprika pilkottuna
1 keltainen paprika pilkottuna
200 g juustoraastetta
4 kananmunaa
4 dl maitoa
mausteeksi suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta
Nypi voi ja jauhot. Vesi lisätään viimeisenä. Taikinan annetaan rauhoittua kylmässä n. ½ h. Täytteen aineet sekoitetaan keskenään. Taikina levitetään uunipellille ja täyte kaadetaan pohjan päälle. Piirakka paistetaan n. 30 min. 225 asteisessa uunissa.
Itse käytän lähes aina leivonnassa oikeaa voita, margariinit jätän kaupan hyllylle. Voilla saa niin herkullisen maun. Kuvan piirakkaan olen laittanut vihreää paprikaa punaisen kanssa. Sipulikin sopii hyvin. Tämä on muutenkin hyvä perusohje suolaiseen piirakkaan, meetvurstin tilalle voi vaihtaa kinkun halutessaan.
Kommentit