Tänään leivoin viemisiksi kylään mökille parasta kesäherkkua eli britakakkua, raparperilla. Raparperi antaa ihanaa kirpeyttä muuten niin makeaan kakkuun. Hieman sovelsin väliin myös rahkaa piristeeksi.

                

 

Pohja

250 g margariinia

2 dl sokeria

6 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

Marenki pohjan päälle

6 valkuaista

3 dl sokeria

Raparperihillo

500 g raparperipaloja

2,5 dl hillosokeria

 1 dl fariinisokeria

n. ½ tl inkiväärijauhetta

Rahkakerma

1 prk Flora Vispiä

1 prk Valion vaniljarahkaa

2 rkl vaniljakreemijauhetta

 

Ensin kannattaa valmistaa raparperihillo, mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kiinteytyä. Pilko kuoritut raparperit, laita kattilaan sokereiden kanssa. Keitä 15 minuuttia ja mausta inkiväärillä.

Pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Yhdistä jauhot ja sekoita taikinaan maidon kera. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Valmista seuraavaksi marenki vaahdottamalla valkuaiset ja sokeri noin viiden minuutin ajan kiinteäksi vaahdoksi. Levitä marenki pohjan päälle. Päälle voi ripotella mantelilastuja, itse laitoin hieman kookoshiutaleita. Paista uunissa 175 asteessa 30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja laita sitten pakastimeen pelteineen, koska pohja on helpompi käsitellä, kun se on jäätynyt. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja vatkaa sekaan vaniljakreemijauhe ja vaniljarahka. Vaniljakreemijauheen sijaan voi rahkakerman maustaa myös sokerilla ja vaniljasokerilla.

Ota jäätynyt pohja pakastimesta ja leikkaa se kahteen yhtä suureen osaan. Kumoa toinen puoli marenkipuoli alaspäin tarjoiluastialle. Levitä päälle raparperihillo ja sen päälle vaniljarahka. Laita päälle toinen puolikas pohjaa, marenkipuoli ylöspäin. Itse paistoin pohjan neliskanttisessa reunavuuassa ja leikkasin sen kolmeen osaan, joista 2 on kuvan kakussa ja kolmannesta tuli pieni kakku lisäksi.