Tarkoituksena oli leipoa perinteinen mamman marjapiiras mustikoista. Mutta en taaskaan mahtanut mitään itselleni, pakko oli soveltaa. Pohja sai oman säväyksensä kookoshiutaleista ja kermaviilitäyte valkosuklaasta. Seuraavalla kerralla kokeilen sulattaa valkosuklaan kermaviilin sekaan, nyt palastelin sen (yksi suklaapala 4-6 pieneen palaan). Aamukahvilla sitten tietää miltä maistuu tämä sovellus


Valkosuklainen kookosmustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
5 dl mustikoita
2 prk (á 250 g) kermaviiliä
2 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ levyä Pandan valkosuklaata murusteltuna

Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita kermaviilit, munat, sokerit ja valkosuklaa. Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.