Tänään on isäni 55-vuotissyntymäpäivä. Yllättäen leipominen lankesi taas minun kontoille. Täytekakuista olen pitänyt ansaittua kesälomaa tässä hetken eikä vieläkään innostanut tehdä tavallista kakkua. Joten kokeilin jotain uutta ja tein suklaakakkupohjan ja täytteenä oli ihania kirsikoita torilta. Ja pitihän sitä mascarponea tunkea tähänkin! Suklaakakkupohjan ohjeen lainasin Kinuskikissalta, koska sieltä löytyi pätevän oloinen ohje, johon tulee tummaa suklaata. Taikina vaan on liian pieni kakkuun, jos haluaa kaksi väliä täytteille. Pitkään mietin, että millä kakun kostutan ja päädyin maitoon, jolla kostutan aina kakut. Se on vaan niin paras kostuke.
 


Suklainen kirsikkakakku

Pohjan ohje täällä: www.kinuskikissa.fi/suklaakakkupohja-2/

Täyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk mascarponea
1 prk vaniljarahkaa
1 litra pilkottuja tuoreita kirsikoita
3 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:

2 dl maitoa

Koristeluun:

1 prk Flora Vispiä
muutamia sulassa suklaassa dipattuja kirsikoita

Vatkaa Floran Vispiä hetki, lisää joukkoon vatkauksen puolessa välissä mascarpone. Kun vaahto on valmista, sekoita vielä vaniljarahka, vaniljakreemijauhe ja kirsikat joukkon. Täytä jäähtynyt kahtia leikattu kakkupohja täytteellä. Koristele kermapursotuksin ja suklaassa dipatuilla kirsikoilla.