VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

 

150 g voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

150 g tummaa suklaata

1,5 dl kuohukermaa


1,5 levyä valkosuklaata (itse käytän Pandaa, 1 levy 130g)

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita. Siivilöi jauhoseos joukkoon. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu tumma suklaa ja kerma. Laita taikinaa vähän muffinivuokiin ja aseta kaksi palaa valkosuklaata keskelle. Lisää taikinaa niin, että suklaa peittyy. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia.

Täällä ohjeella tulee 12 kpl muffinsseja. Suosittelen käyttämään muffinssipeltiä, johon laitetaan muffinssivuuat, kuten itse käytän Pirkan Amerikan muffinivuokia. Näin muffinssit eivät levahda uunissa. Tuoreina sisällä oleva valkosuklaa on ihanan pehmeää ja sulaa. Jos muffinssit laittaa jääkaappiin, suklaa kovettuu. Ja pakko varottaa, nämä ovat todella herkullisia ja suussasulavia.